YT Flux - шаблон joomla Авто
 • ljubovija
  Varošica Ljubovija nalazi se u zapadnoj Srbiji, na desnoj obali reke Drine. Krase je dve manifestacije: Gastro festival i Drinska regata.
 • ljubovija-1
 • ljubovija-2
 • gastrofest
  Gastro festival održava se druge subote maja u organizaciji TOLJ-a i GETEKSA. Manifestacija je ispisala ime Ljubovije na turističkoj karti Srbije.
 • gastrofest-1
 • gastrofest-2
 • regata
  Manifestacija Drinska regata održava se druge subote jula na relaciji Rogačica-Ljubovija. Četrdeset kilometara lepote i uživanja u drinskim talasima.
 • regata-1
 • regata-2
 • rekadrina
  Reka Drina lepotica Azbukovice.Za ljubitelje prirode, mira, zelenila, za one koji uživaju u plivanju, veslanju, za ribolovce, dileme nema izbor je reka Drina.
 • rekadrina-1
 • rekadrina-2
 • manastirsoko
  Manastir sv. Nikolaj Srpski (Manastir Soko) udaljen je 15km od Ljubovije. Manastir je postao duhovni centar Srba iz svih krajeva sveta.
 • manastirsoko-1
 • manastirognjiste
  Manastir sv. Trojice sa kompleksom Ognjište udaljen je 6km od Ljubovije u Podnemiću-zaseok Bjele vode.
 • manastirognjiste-1

Poštovani,

posle osam godina postojanja sajta "www.mladica.com" i skoro 1.500.000 Vaših poseta došao je kraj našeg druženja.

Od 06.jula 2017. godine sajt zvanično prestaje sa radom.

Tokom svih ovih godina svog postojanja sajt je imao za cilj upoznavanje posetilaca iz zemlje i inostranstva sa manifestacijama koje afirmišu turističke potencijale opštine Ljubovija i njene prirodne lepote.

Zahvaljujem se svim posetiocima sajta "www.mladica.com" koji su svojim posetama, predlozima, pitanjima, deljenjem sadržaja i linkova dali veliki doprinos mojoj ideji.

Verujem da će mlađe snage slediti moju ideju i još snažnije raditi na afirmaciji našeg mesta, naše opštine i vrednosti ovog kraja.

Administrator sajta

Štampa

Ljubovija

Ljubovija iz vazduha-malaVarošica Ljubovija je sedište istoimene opštine u zapadnoj Srbiji. To je administrativni, privredni i kulturni centar opštine Ljubovija. Varošica Ljubovija ima oko 5.000 stanovnika i nalazi se na ušću reke Ljuboviđe u Drinu. U blizini varošice nalazi se više izletišta: drevni Soko grad sa manastirom Svetog Nikolaja, Mačkov kamen, etno selo Vrhpolje, planina Bobija, kanjon reke Trešnjice sa beloglavim supom i zelena lepotica reka Drina.

Štampa

Gastro fest

Gastro fest-malaJedna lepa i korisna manifestacija koja se održava svake godine u Ljuboviji. Manifestacija osmišljena od strane Milorada Aćimovića,  bivšeg učenika srednje škole ugostiteljskog smera iz Ljubovije i studenta VHŠ uz podršku svojih prijatelja i Turističke organizacije Ljubovije ima za cilj da se afirmišu turistički potencijali varošice Ljubovija. Prvi Gastro festival održan je jula meseca 2008. godine kod motela "Letnjikovac" na kome je uzelo učešće oko trideset ekipa i veliki broj pojedinaca iz Srbije i Bosne i Hercegovine. Ekipe i pojedinci takmiče se u pripremanju riblje čorbe, pekarstvu, poslastičarstvu, etno-trpezi i modernom kuvarstvu. Takmičare ocenjuju sudije koje imaju licencu za međunarodna takmičenja. Organizator je Turistička organizacija Ljubovije  i GETEKS (gastronomski tim etnokuhinje Srbije).

Štampa

Drinska regata

Drinska regata-malaManifestacija "Drinska regata" održava se druge subote meseca jula svake godine. Ova manifestacija prvi put je zvanično počela  2002. godine. Više ljubovijskih zaljubljenika u reku Drinu na čelu sa pomorskim kapetanom Zoranom Vojinovićem okupljeni u udruženju "Drinska regata" došlo je na ideju da pokrenu regatu na reci Drini od Rogačice do Ljubovije. Od 2002. godine do danas manifestacija "Drinska regata" premašila je sva očekivanja i najvećih optimista. Svojom masovnošću, afirmisala je turističke potencijale varošice Ljubovije i reke Drine.

Štampa

Reka Drina

Reka Drina-malaU svesti Srba reka Drina je uvek za nešto bila kriva, tako je i nastala krilatica da se: "Kriva Drina nikada ne može ispraviti".

Reka Drina oduvek je privlačila čoveka zbog toga što je "opasna", krivudava, brza, hladna, a toliko lepa da joj je teško odoleti.

Reka Drina nastaje spajanjem reka Tare i Pive kod Šćepan Polja. Slivno područje obuhvata jugozapadni i zapadni deo Srbije, severni deo Crne Gore i istočni deo Bosne i Hercegovine. Teče od juga ka severu gde se kod Sremske Rače uliva u reku Savu. Reka Drina je granična reka izmedju Srbije i Bosne  i  Hercegovine. Ona kroz Azbukovicu teče u dužini od 40-ak kilometara.
Štampa

Manastir sv Nikolaj Srpski

Manastir sv Nikolaj Srpski-malaCrkve su u najstarije vreme podizane na grobovima mučenika. To nam je preporučio i sv. ap. Jovan Bogoslov, kada kaže: "Vidjeh pod oltarom duše pobijenih za riječ Božiju i za svjedočanstvo koje imahu (Otkrov. 6,9)". Možda je zato za crkvu najpovoljnije mesto Soko grad, gde je mučeno, ubijano i prodavano srpsko roblje u doba vladavine Turaka ovim krajevima (1521-1862) sve do predaje grada Srbima. Grad je srušen, mučilište je ostalo, na zemlji natopljenoj srpskom krvlju. Njegovo Preosveštenstvo Episkop šabačko-valjevski gospodin Lavrentije gradi crkvu-manastir.

Štampa

Beloglavi sup

Beloglavi sup-malaU Srbiji postoji oko 130 parova beloglavih supova(Gips fulvus) i tri mesta gde su oni pronašli svoj dom, a to su kanjoni Uvca, Mileševke i Gornje Trešnjice u blizini Ljubovije. Pre samo nekoliko godina ova ptica je bila pred istrebljenjem. Zahvaljujući biolozima Instituta za biološka istraživanja „Siniša Stanković”, nesebičnim ljudima i Fondu za zaštitu ptica grabljivica, ovi lepotani su opstali u našim krajevima i jedina su vrsta lešinara koja živi u Srbiji.

Cena dozvole

Cena dozvole 2017

Ribolovački info

Informator

TurOrgLju150x90
pistaljka120x60
netvodic 120x60

I VAŠ BANER

MOŽE BITI OVDE

Trenutno na sajtu

Ko je na mreži: 74 gostiju i nema prijavljenih članova

Kursna lista